V.18 baby hahaha

   
   
V. 18 utav graviditeten gick jag in i igår.  Imorgon är jag redan i femte månaden! Trots att jag är i v.18 så är bebisen 16 v gammal för att det bildas inte en bebis samma sekund som ens dude sprutar i en hahaha. Tar två veckor för någonting att bildas. Från och med den här veckan kommer jag nog lättare märka av sparkar.   Kommer känna att det bubblas och pirras i magen. Bebisen beräknas vara 12,5-14 cm lång nu och är runt 200 gram och har fullt upp i magen med att sparkas, rulla runt och göra kullebytor. Eftersom bebisen är fortfarande så liten står det att det kan kännas som man ätit någonting konstigt och inte riktigt reagerar på det. Hahaha alla gaser. Men hoppas fan jag börjar känna av! Lilla bebisen kan redan gäspa i magen och det står att jag kanske kan få se det när vi gör ultraljudet om en vecka. Fingrar och tår håller på att synas tydligare och i denna veckan bildas fingeravtrycken.

 Bebisens nervsystem håller på att utvecklas och håller på att specialisera sig på känsel, hörsel, syn, smak och lukt. Det står att sex lusten ska öka från och med nu och det verkade som det har rätt med igår iallafall haha. Jag kan få tvär ont i ryggen denna veckan för livmodern håller på att växa samtidigt som magen putar ut och ryggen in. Det står att jag kan få blödande tandkött denna veckan (Ew), bristningar, redan svullna fötter och kramp i benen. Mm så sköönt! Typ det räcker inte med att man redan ska vara en demon i humöret, gå upp i vikt, man ska få tvär “sexiga” symtom också. Står även att jag kan bli mer svimfärdig och yr. Och den där symtomen stämmer som fan. När jag tog Adriano till dagis i förrgår och gick uppför backen med barnvagnen framför mig höll jag på svimma. Kaos. Orkar inte lika mycket som jag brukar annars. 

Det är knas hur mycket vi kvinnor går igenom under en graviditet. Och hur vi ändå gör om det flera gånger.  Jag spyr fortfarande som fan varenda morgon. Bara jag nyser måste jag springa iväg och spy hahaha det är kaos. Men det är alltid värst på morgonen. Spyr inte på eftermiddagen och kvällen iallafall. Men 10 mars får vi reda på om det är a girl or an abortion. HAHA, fan vad hemsk. Hoppas på en tjej för jag har redan min älskade son, men blir glad ändå om det är en till liten dampig och söt pojke 🙂 heh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s