LÄSARFRÅGA – KOMMER HAN NÅGONSIN FÖRLÅTA MIN OTROHET?

Hej! Jag har varit ihop med min kille i 2 år o 3 månader. Jag e väldigt ung (17) och vi blev ihop när jag var 15. Han är 21 och hade därför hunnit leva livet mer än jag när vi träffades. Jag gav mi oskuld till honom medans hab legat med ca 15 personer. Det va mitt första förhållande o ja va mycket svartsjuk redan efter 5 månader. Sen efter ca 1 år så började våra bråk mer o mer o min kille började tröttna kändes de som. Han va mest med killarna o prioritera inte mig alls. Jag kände mig dålig o jag upplevde att han tittade mkt på andra tjejer o att han var väldigt ointresserad av mig (han frågade även ifall ja ville ha trekant med en till tjej vilket fick mitt självförtroende o skunk till botten) då jag blev ledsen för han ville ligga me andra.

Det va jättedåligt hela den perioden o ja försökte få hnm o bli som förr men han erkände inte va felet va. Sommaren kom o ja börja bete mig som honom, hänga me vänner mer osv. Sen åkte jag utomlands o jag hde tänkt göra slut just för att hann inte verkade kär o jag orkade inte försöka längre. Jag var utomlands o festade mycket o började intala mig att ja skulle göra slut så fort ja kom hem för det va ju så kul o festa osv. Sista kvällen där så drack jag mig så full OCH LÅG MED EN KILLE. Ångesten går inte å förklara vad hade jag gjort? När j kommer hem står min kille p säger förlåt älskling förlåt för hur ja varit på sistone jag vet att ja behandlat dig fel denna veckan när du var borta har ja insett hur mkt jag älskar dig. PANIK FICK JAG VA FAN HAR JAG GJORT.

Jag berättar v senare för jag inte kunde va tyst mådde sp dåligt. Han valde å ta mig tillbaka jag sa vi kunde va Ifrån ett tag så kunde han få göra va han ville för de va de som de kändes som att han ville hela den där dåliga perioden men han ville inte o nu står vi här 6 månde senare o han bråkar fortfarande om de nästan varje dag. Vad fan ska jag göra? Jag äskar honom av hela mitt hjärta o under allt dåligt så har mkt varit väldigt bra utom den där dåliga perioden o eftee otroheten.. har blir bättre nu men fortfarande så jobbigt. Kmr han sluta tror du? Han litar inte på mig o jag kommer ALDRIG göra om nåt sånt här detta har fått mig o inse o hur mkt ja älskar honom
 
Alla förhållanden har sina mörka sidor. Med tiden följer svartsjuka, missförstånd och bråk. Det är inte lätt att vara i ett förhållande utan det kan bli riktigt svårt ibland med all skit som följer. Det förvandlas till värsta testet där man får ifrågasätta varannan dag “Orkar jag verkligen med det här?” Otrohet är aldrig ok. Men han gav dig ändå en stor anledning intill att överväga att göra slut med honom. Han tog din oskuld och sen började han helt plötsligt tjata om att du skulle slänga dig in i en trekant med han och en annan när du inte ens egentligen var så sex erfaren. Det var fel av honom att ignorera dig och få dig att känna dig bortprioriterad. Och det var fel utav dig att inte göra slut innan du var otrogen. Men det går inte att spola tillbaka i tiden och radera sitt misstag, hur mycket man än önskar att man kunde det. 

Jag kan säga att jag kan relatera till det här riktigt mycket och TRO mig ens partner kanske förlåter en och fortfarande vill vara med en – Men förhållandet blir aldrig densamma igen riktigt för att tilliten har gått sönder. Du gjorde ett fel och oavsett hur dåligt du mår utav det och hur jobbigt det än är att höra om och om igen så får du räkna med att stå ut med det. Jag förstår att du mår riktigt dåligt över otroheten, men du får tänka att din kille egentligen mår ännu sämre. För att det var HAN som blev mest sårad utav din otrohet. Man måste alltid tänka ombytta roller. Om han hade varit utomlands och haft sex med en tjej – Hur hade du reagerat? Du kanske hade gjort slut DÄR eller så kanske du hade stannat och försökt fixa det. Och om du nu skulle förlåta honom så skulle tanken av att han hade sex med någon annan bakom din rygg skrapa ihjäl bakhuvudet på dig. Hur mycket du än skulle ha försökt att förtränga det så skulle den äckliga bilden utav hans svek poppa upp i huvudet på dig ofta. 

Tro mig. Jag VET att det är riktigt jobbigt att få felet man ha gjort upptryckt i ansiktet ofta. För att man står där maktlös över att det inte går att ändra. Oavsett hur man än försöker plåstra om såret så kommer alltid ärret att vara där som en påminnelse. Det är jobbigt som fan för er båda. Du orkar inte höra och han orkar inte känna. Du kan inte ändra på det och han vill inte släppa taget om det. Och om du verkligen älskar honom så kommer du få räkna med att få skulden för det här väldigt ofta och få vänta ut det. Det finns alltid konsekvenser till otrohet. Antingen blir man lämnad eller så fortsätter man att straffas för det. Och det här kommer att vara skitet du får stå ut med för sveket du utsatte honom för. 
Det spelar ingen roll hur mycket du än drar ursäkten “Jag var för full. Jag tänkte göra slut med dig. Jag trodde att du inte ville ha mig längre”, så kommer han fortsätta att tycka att du gjorde fel. Och hans sätt att bearbeta det är att få ur sig all smärta och ilska för att verkligen kunna förlåta dig. Han ÄLSKAR dig vilket är tydligt. Han har offrat sin stolthet, självkänsla och självförtroende för kärlekens skull tros att han känner att du har pissat på honom. Han kommer ha svårt som fan att lita på dig igen och om du vill vara med honom så får du låta detta ta sin tid. 
Jag vet att du tänker “Om han ändå inte kunde förlåta mig för det här varför tog han ens tillbaka mig?!” Och svaret är att han älskar dig lite för mycket för att förlora dig. Så det är upp till dig att STÅ ut med att han inte kommer släppa detta på länge. Antingen står du ut eller så förklarar du “Om du ändå inte kunde förlåta mig för det här. Varför är du med mig? Jag kan inte gå tillbaka i tiden hur mycket jag än vill och kan vi inte börja se framåt så får du göra slut med mig.” För det är inte rätt mot dig heller. Jag förstår ångesten, smärtan och ilskan du känner när han vägrar släppa det. 
MEN det är lättare sagt än gjort att släppa det där och glömma. Du berätta att du var väldigt svartsjuk först, så nu är det tyvärr hans tid att vara svartsjuk, arg och jobbig.   Antingen väntar du på att han sakta men säkert ska komma över det eller så går du vidare. Lycka till sweetie. 
Xoxo QueenPsykis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s