HAN TÄNKER PÅ DIG MED I SAMMA STUND – UNDER SAMMA MÅNE

  

  

  Du tror att han har glömt dig. Han måste ha gått vidare för det var så längesedan sist. Du intalar dig själv att det är omöjligt att han tänker på dig i samma stund under samma måne. Han kan inte känna samma, brännande, känsla i hjärtat utav tanken på dig. Det vore bara konstigt om han fortfarande hade känslor för mig, tänker du. “För hade han verkligen varit kär i mig hade han bevisat det. Hade han verkligen velat vara med mig så hade han varit det. Och hade han verkligen älskat mig så hade han sagt det.” Det var så längesen du grät som om ditt hjärta inte släppte ut tårar från dina ögon och därför vägrade den här smärtan försvinna. Det sägs att den sista du tänker på varenda natt är antingen anledningen till din lycka eller anledningen till din olycka. Men du älskar att leka med tanken om att han säger alla ord han egentligen känner för dig som gick förlorade på vägen. 

Du älskar att drömma om samma drömvärld som han försatt dig i. För även hur du förnekar hans handlingar intill att han bara inte ville ha dig så blir du upplyst med en gnista hopp om att han drömmer lika starkt om dig till och med när hans ögon är öppna. Det sägs att vi fortsätter att tänka på någon som tänker på oss. Och du vill tro att du är lika fast bakom hans ögon att varenda nya tjej han träffar måste lära känna – vem du var – för att kunna förstå honom. Även om han inte beskrev detaljerat för dig hur mycket han egentligen älskade dig sedan första gången han såg dig – så hoppas du med hela ditt hjärta; att han beskriver er kärlekshistoria så djupt och vackert för andra; trots att slutet innebar skilda vägar.

 “Tänk om” tankarna når dig varenda natt om att han ångrar med hela sin själ att han släppte dig ur sin värld. Men det sägs även att om man verkligen älskar någon ska man släppa personen och om personen kommer tillbaka så är personen din, men om personen aldrig gör det så har h*n aldrig varit din. Du fantiserar om att han ska komma tillbaka och att ni äntligen ska få en chans att visa hur menade ni egentligen är för varandra. Du väntar och väntar. Men under samma måne kan han vänta på dig med samtidigt som han önskar att han såg en fallande stjärna så han kunde resa tillbaka i tiden och ge dig hela världen när du önskade det från honom.
  
Jorden snurrar och ni har hamnat på olika platser – så långt ifrån varandra – men känslan om att ni en gång var nära håller er samman. Även om det inte går att ni är med varandra så betyder det inte att känslorna har slukats i ett svart hål och försvunnit. Bara för att han döljer det bättre med en annan tjej vid sidan om så betyder det inte att hon inte fortfarande kan se dig i hans ögon. För när han berättade att hon var hela hans värld krossade det hennes hjärta att inse att du fortfarande var hela hans universum. 

Du gråter över tanken på att han har gått vidare och hur du bara vill glömma. Men har du verkligen velat glömma hade du inte haft så mycket att komma ihåg. För du vet att även om känslan dödar dig så är tankarna om honom och alla minnen om er det enda som får dig att känna dig levande. Även om ditt hjärta krossas intill miljontals bitar så slutar aldrig dina intensiva, snabba, hjärtslag banka för honom. Inga droger i hela världen kan få dig att känna dig lika hög, låg eller lika pirrig innanför din hud, som din kärlek för honom kan varenda gång sätta dig i världens skönaste rus. 

Du tror att det kommer ta längre tid att komma över honom för du tillåter dig själv att bearbeta allt. Men han håller kvar tanken om dig så hårt att när du äntligen hittar en annan att gå vidare med så kommer han att berätta hur han önskar att han aldrig hade släppt dig. Killar är inte så känslokalla som de verkar. Tänk efter om du höll inom dig allt hur mycket du skulle känna. Du skulle bära med dig känslan om vad som kunde ha varit inom dig, vart du än gick och hur länge tiden än passerade. För ord som förblir osagda äter upp dig. Och ikväll, under samma måne, tar du en gigantisk bit utav honom. Hans hjärta blöder utav att se tillbaka på allt han hade kunnat göra annorlunda – men som han var för feg för att göra. 

Han tror att du har glömt honom. Hon måste ha gått vidare för det var så längesedan sist. Du intalar dig själv att det är omöjligt att hon tänker på dig i samma stund under samma måne. Men det gör hon. Du kan bara inte sluta tänka på en person som inte kan sluta tänka på dig. Och det är det som håller er samman inatt. 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s